Kul start

Så äntligen fick vi hissa segel!
Det var en ganska blåsig tisdag som började med 18m/s i byarna och regn men som lugnade sig till så där 8-10m/s och strålande sol när det var dags för tisdagssegling. Gastar i år är Christian - stomme i laget som varit med några år nu. Joel - nyinflyttad seglare från Vetlanda som vi av en händelse fick tag på( och genast la beslag på). Välkommen! Ola - nybörjare med viktförflyttning som sin starka sida. Fredrik(tjedde) som även han är nybörjare.  Dessa är själva grunden sen byter vi ut lite då och då. Eddie som brukar segla med oss är inte med på tisdagarna men lär vara med på "riktiga" kappseglingar liksom Axel(äldsta sonen).
I går blev vi dessutom förstärkta i sista sekund av två segelsugna som inte hade någon att åka med. Så inte hade vi problem med antal händer snarare tvärt om...
I alla fall gick det rätt bra. Inga stora missöden förutom att nedhalet lossnade och bommen for upp i vädret så mina många händer fick hänga sig i spinnakergajen hela spinnaker rundan. Sen var det på inget sätt optimerat race vi tog det väldigt lungt i alla manövrar och väntade länge innan vi satte spinn för att alla skulle hänga med. Rundningen vid första boj inväntade vi snällt Daniel. Tänkte först gå på insidan och hävda plats men tog det lungt och rundade med väl tilltagen yta till honom i stället. 
I alla fall hade vi roligt och landade som 5:a 1 min från 3:e platsen och 2 min från 2:a platsen. Åt Anders i contendern var det inget att göra. Svårt att slå någon som planar på kryssen....( han slog tvåan med 6 min).

Vår nya snygga botten kan man se på film! Kolla in oss på  http://www.swe595.se/

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0