Smygtitt..

Vi jobbar på en ny hemsida till HSS och börjar närma oss. Strukturen och designen sitter (tror vi) men nu vill vi ha lite åsikter. Saknas något, ser något konstigt ut?varför?mm. Det saknas massor av text men det kommer..

Sen vill jag också rikta ett ord till er som har lite övertro på att en ny hemsida är lösningen på allt. Detta är ett verktyg för publicering - mycket enklare än det gamla systemet - men bara ett verktyg. En levande hemsida kräver en levande klubb och ett levande engagemang. Många fler kommer att ha möjlighet att lägga in artiklar, frågor mm. mm. men det krävs också att ni verkligen gör det också.

Jag vill också att all information skall gå ut till alla och att information som går ut förutsätter att ingen vet något. Inte av den typen som finns i dag där man förutsätter att man har varit medlem i klubben de senaste 30 åren och kan alla rutiner...

Speciellt vill jag uppmana styrelsen att de tar sig i kragen. Jag har ett antal gången påpekat att om de bara förser mig med information så kan den också komma ut på hemsidan. Kan man skriva ut ett protokoll och hänga upp det i klubbstugan så kan man också maila detta vidare så att det kan komma ut på hemsidan. Det kan inte vara meningen att man skall vara tvungen att ta sig ner till klubbhuset för att läsa ett protokoll - tänk miljö!
   
Juniorsidan är i dag ett föredömme för hur sidan kan och borde fungera - läs och lär.

Vi kommer att hålla lite utbildningar för att alla som skall ha möjlighet att lägga in och redigera på hemsidan - ju fler desto bättre enligt mitt tycke.

Och en sista sak - hemsidan bits inte - var inte rädd för att kommentera, ställa frågor, tracka varandra efter tävling (kolla skallkroken de är mästare på det och det är kul att läsa) mm. det är era inlägg som gör den levande!

Adressen är   http://www.webforum.com/halmstadss/web/page.aspx  men blir den vanliga när vi är klara.

Så var vi i sjön!

Och allt gick bra. Motorn startade bra och vi körde en runda upp i Nissan vilket funkade bra så nu går masten på i veckan och sen blir det segling i helgen!image226
image227

Lördag 14.00

Sjösättning!

Ready for take of..

..eller åtminstonde sjösättning. Lite sugen nu om man säger så. 

Antigua Classic Yacht Race

Har gått i helgen och är det något ställe man skulle vilja vara med en kamera i handen så är det här. Tim Wright är mannen som fotat i år och med helt ok resultat.
http://www.antiguaclassics.com/index.html
clas08-0965.jpgclas08-1319.jpgclas08-2638.jpg

21 dagar kvar...

...till första tisdagsseglingen. Hoppas att vi kan uppvisa ett lika bra deltagarantal i år som vi lyckades med förra året.

image224image225

Aj min kropp..

Det blev ett x antal timmar nere vid båten i går där x var betydligt mer än vad min kropp tyckte var bekvämt. Slipning, polering, målning mm. men nu är det inte mycket kvar innan skönheten kan vara i vattnet. Ett lager bottenfärg till skall på och vattenpumpen skall monteras sen är det läge för sjösättning. 

Ett stort tack till Eddie, min nya fördäcksgast, som kom ner och hjälpte mig på lördagen.
Jag har ju sett bilderna på de stora pojkarna när fördäcksgasten hänger upp och ner i spinnakern så vad kunde då vara bättre än att införskaffa en fd elitgymnast som fördäckare.
Välkommen Eddie! 

 162308-93
image223

Ny identitet

Så var de sista bokstäverna bortplockade från aktern. Gamla blur finns inte mer. 

 Borta är alla anknytningar till tidigare framgångar på världens hav. Sveriges snabbaste Nova under 5 år i rad har lämnat rampljuset. Från att ha varit en hyllad och framgångsrik båt med stor uppmärksamhet i en av Sveriges bästa och största blogg till att hamna hos en enkel amatör med en blogg som bara svärmor läser (hej!). Från ett liv inomhus i Göteborgs grädda till ett läge bakom ett plåtskjul utomhus i Halmstad. Ett byte av ägare från vattenslipningens mästare till en klantig rostslipare. Från segeltrimningens virtuos till en som lyckats hissa spinnakern på fel håll. Förfall är bara förnamnet. 


Men likt en fågel Fenix stiger ur askan stiger ur den äggvita gelcoaten i stället en blå drake. En drake vars namn numera kommer att pryda aktern på denna Norlin designade skapelse. Likt sagans drake som med intelligens, kraft och mod lyckades förvandla en enkel bondpojke till en drakriddare gör hon nu ett försök att omvandla ett bunt amatörer till fullfjädrade seglare ( eller så bra det kan gå med det här råmaterialet ).
Ärligt talat ser det ut som om hon ler där hon står bakom plåtskjulet och väntar på jungfrufärd med nytt namn. Hon är nöjd med uppgiften.

SWE 08 is back! Nu som SAPHIRA!!!  
  
 image222

Segelbåtar är farliga...

det hävdar åtminstonde min fru. Och i går fick vi beviset. Jag slipade rost på kölen i söndags och hade tydligen fått in en flisa i ögat vilket fick till följd att en läkare fick plocka bort den. Jag såg ut som en Pirat hela dagen i går. Snyggare än vanligt enligt vissa, andra påpekar fördelen med blyköl....

Äntligen...

..blev det lite gjort på båten i går. Det blev en heldag i det sköna vädret med rostslipning ( inte kul men nödvändigt ). Därefter målning av det utförda slipandet och sen lite spackling och vattenslipning av botten.
Nu återstår spackling av kölen och en runda slipning av köl och botten till innan bottenfärgen åker på ( VC17).
Så någon gång efter nästa helg borde det vara läge för sjösättning.

Planande Optimist

Vi har tidigare diskuterat optimistens vara eller inte. Här är i alla fall några som har lyckats få den att plana...
 

Junior SM Båstad


Ny ordförande - nytt tankesätt?

Jag har egentligen aldrig funderat över SSF:s funktion och verksamhet mer än att de verkar vara väldigt osynliga och inte direkt driver någon offensiv kampanj för segling som sport.
Häromdagen läste jag dock en liten artikel i tidningen segling som handlade om ekonomin i förbundet. På något sätt var man mycket nöjd med att man bara tar ut 16 kr/medlem och rackade ner lite på bla Golfförbundet som tar ut 200 kr/medlem och det Danska förbundet som tar ut 70kr/medlem. Man talade om att man bara hade 6 anställda och att det Danska seglingsförbundet hade 21 anställda. På det hela taget verkade man nöjd med detta faktum.
För mig verkar det som om man inte riktigt har förstått sin roll i världen. Den som i dag sätter på en sportkanal på tv får antingen se fotboll, Ishockey eller, ja just det, golf. Golfförbundet har med andra ord väl använt de pengar man får av sina medlemmar. Sporten syns och hörs och man delar också gratis ut en medlemstidning. 

16 kr ? För mig känns det som om man inte har haft kraft och mod att på de senaste 100 åren förklara för sina medlemmar vad som krävs för att man skall kunna bedriva en bra verksamhet. Om man i stället tog ut 50 eller 70 kr / medlem så hade ingen höjt på ögonbrynen. Det är en struntsumma i sammanhanget för var och en men som skulle ge ett förbund helt andra möjligheter att bedriva en riktig verksamhet.

Jag hoppas att vår nya ordförande funderar över detta och inte bara försöker göra det bästa av den verklighet som finns i dag då den tydligen är hopplöst föråldrad.     

Ny ordförande

 
Lena Engström ny ordförande i SSF
Lena Engström, ny ordförande i Svenska Seglarförbundet, vad ska styrelsen arbeta med den närmsta tiden?
- Vi ska fokusera på de målsättningar i SSF:s måldokument som rör distrikt och klubbar så att vi snabbt får dem i rullning. Vi ska också se över styrelsemedlemmarnas respektive ansvarsområden och diskutera om några omfördelningar ska göras i och med att vi har flera nya i styrelsen. Vi tittar även vidare på frågan om internationell representation eftersom vi vill ta ett större grepp om vilka frågor som ska drivas.

Kommer det att märkas bland seglarna att SSF har en ny ordförande?
- Det hoppas jag verkligen. Mycket från Hans-Åke Fryklunds tid finns ju kvar, till exempel att vi ska leverera de mål vi satte upp då. Men vi ska också ut mer i klubbarna och involvera fler i vårt arbete. Förra året började vi arbeta mer i projektform men vi har ibland varit dåliga på att involvera Seglarsverige i projekten och det ska vi ändra på.

Vad har du för hjärtefråga?
- Juniorfrågor har varit en av mina hjärtefrågor, och där känner jag att vi kommit en bit på väg. Juniorklassförbunden har börjat samarbeta och vi har fått en juniorkoordinator till kansliet som kan fortsätta driva de frågorna. Jag brinner också för +19-projektet som vi startade förra året och som handlar om att få fler att stanna kvar i seglingen. Det måste finnas en riktlinje för vilka karriärvägar som finns inom seglingen. Där känns det också väldigt roligt att vi börjat föra en dialog med högskolan i Malmö.

På Seglardagen pratade du mycket om lagarbete?
- Ja, jag tycker det är viktigt att poängtera att styrelsen arbetar som ett team och att vi tillsammans ska driva frågorna framåt. Jag vill också säga att när styrelsen samlades efter Seglardagen kände jag en otrolig energi och ett stort engagemang från hela styrelsen. Det fanns en positiv känsla.

Du är SSF:s första kvinnliga ordförande?
- Ja, det är alltid kul att vara först, men jag hoppas att jag blivit vald på grund av min kompetens - och så har man fått kvinnan på köpet.

Lena Engström har seglat sedan hon var liten, både havskappsegling och bankappsegling. Till vardags arbetar Lena med organisations- och ledarutveckling.


Blåsigt...


En resa i tiden

Så känns det när man går in i båthuset. Man förflyttas 50 år bakåt i tiden (eller mer..). Men det är kul att se alla dessa välskötta skönheter som antagligen ser bättre ut i dag än för 50 år sedan.

image220

image212

299708-221

image216

image215

image217

image218

image219

Nu ligger man efter...

De stora grabbarna har redan sjösatt.image211


"Dream on"

Ja visst är det så. Men det hade varit en trevlig tanke.

Ny sponsor!!

Tidigare i karriären har jag haft kontakt med ett större klockföretag som har för vana att sponsra större evenemang inom golf, skidor men också inom segling. Vi har nu återupptagit den kontakten och det innebär att man kommer att använda Landmark som företag i ett par projekt framöver. Men i de här förhandlingarna så har det framkommit att man har planer på att testa en mera folklig variant av sponsring. Med lite tur och en del skicklighet så slutade det med att Saphira under sommarens regattor kommer att - som första icke professionella besättning - vara sponsrade av ROLEX!

Det innebär inte bara en helt ny segelgarderob det innebär en del andra förmåner också. Eventuellt kommer vi under Ven runt få hjälp av självaste John Kostecki! som taktiker. Jag återkommer med mer om detta när alla kontrakt är klara men det ser ut att bli en fantastisk seglingssommar.
image210


RSS 2.0