Avmastat och klart

Med tanke på att alla helger framöver i oktober är helt inbokade med Zoom seglingar, AG tävlingar mm. så var det upptagning ASAP som gällde. Så båten strippades helt i går och i dag på lunchen plockade vi masten på vår och Daniels båt. Gick kanonbra.
Tack! Daniel, Nisse och Pelle för hjälpen. 


Körde över henne tidigt i morse. Det låg frost på däcket så det kändes ändå helt rätt att lägga ner.Följa John (Svante)

Var kanske inte det smartaste draget i går. Tävlingsledningen hade bytt riktning på banan mitt i uppladdningen vilken några av oss helt hade missat så vi gjorde som vi brukar. Följde efter Svante han har alltid rätt. Men nu hade Svante fel....och vi...och X99 och någon till. Så det var egentligen bara 2 båtar som körde åt rätt håll och vi gratulerade Daniel till den första pallplatsen. Tävlingsledningen meddelade dock att eftersom inga protester hade lämnats in så var den ordningen man kom in i också tävlingsresultatet. Så vi blev 3:a och Daniel får fortsätta jaga sin pallplats. Men det var nära Daniel!!
Annars var det rätt bralligt där ute. Loggen har lagt ner så därför var det svårt att veta även vindhastigheten då den räknar med loggen men runt 12-14 när det blåste som mest är nog ingen dålig gissning. 
De första surfarna på väg ner från grötvikshållet var nog uppe i sådär 12-13 knop snitthastigheten på gps:en var uppe över 10 knop.
Vi fegade ur och körde inte med spinn vilket kostade oss andraplatsen. Stefan på X99:an vågade och kunde dra ifrån de sista metrarna. Det är häftigt att se en X99 med spinn i hårdvind. De glider på som bara den men de hade några dippar som såg rätt luriga ut och kunde ha resulterat i något annat än en andraplats...Bra kämpat Stefan.

Stort tack till gårdagens gastar. Speciellt Anna och Niclas från 1010 som hoppade med i sista sekunden.

Här kommer lite bilder från Daniel på oss.   Tisdagsbrall

Verkar bli en blåsig tisdag i dag. Strax över 10 m/s lovar de flesta förståsigpåarna.
Undrar om sjögurkan är så farlig som de säger i den här vinden? Antagligen blir det folkbåtarna som vinner ändå. Om inte vi gör det?..

Back on track


Foto: Johan Sölve


Äntligen var vi tillbaka på banan men oj! vad vi var ringrostiga.
Hallå i lådan, hur gör man nu? Hoppsan blev det så..
Ja det kanske inte var vår bästa runda men det var otroligt skönt. Vackert väder, många båtar (22) och goda hamburgare. Sen kanske inte det var bästa draget att öva på att plocka spinnakern i lovart. Kostade några placeringar och kan inte ha varit alltför vackert att titta på.
Men huvudsaken var att vi var med igen och att vi slog PG på Sjögurkan (vi satte upp det som dagens mål innan start).  I övrigt så landade vi som 11 i den lite för klena vinden för vår smak.
Tack till gårdagens gastar och Johan för bilden.Tisdag

Äntligen funkar båten som den skall igen. I lördags var vi ute en runda för att se om motorn funkade ordentligt även vid belastning. I början dog den när jag höjde varvtalet men efter ett tag så kunde man höja varvtalet mer och mer. Full gas ville den dock inte vara med om. Men i går lunch var jag nere och körde en runda till och då hostade den till vid full gas och sen gick det bra. Stax över 7 knop med den elaka botten jag har just nu är helt ok. Körde också ut på havet och 6 knop i motvind 10m/s och vågor gick helt ok. Så nu hoppas jag att den skall vara snäll några år framöver.
Skönast var ändå när jag kört en bit ut och sen stängde av motorn och gick för segel hem igen.
Saphira is back!

Tyvärr så fick mina norska chefer för sig att de borde träffa mig i Strängnäs på onsdag morgon så dagens segling fick utebli. Nästa tisdag är vi dock tillbaka på banan.

Bättre sent än aldrigJa så här har det sett ut större delen av sommaren. En ituplockad motor som väntar på delar.
Jag skulle kunna skriva en hel bok om hur illa jag tycker att Yanmar har hanterat detta men jag vet inte om det skulle hjälpa något. De misslyckades i alla fall på alla beställningar som gjordes. 
Intressantast var nog när en beställning helt enkelt försvann och inte fanns. 
Jag frågade då om de hade någon form av kvalitetssystem men det visste han inget om. Så frågade jag om de inte skickade någon form av ordererkännande till sina kunder och nä det gjorde de inte.
Men hur vet era kunder då om ni har mottagit orden? Nä det vet de inte men saknar de något får de väl ringa.... 
Känns verkligen som 2009!   

I alla fall så fick vi igång motorn i går efter att ha bytt startmotor, spridare och sen renoverat hela toppen. Det var en ventil som pajat helt därav hela den här processen. Så nu väntar en provkörning ev. i morgon em innan jag vågar tro att det funkar helt. Där efter skall vi vara redo för race igen.

Tråkigast i den här historien var att 3 veckors semester i båten helt försvann. Det blev en veckas fjällvandring och fiske i stället vilket var ok det också men kanske inte så som vi tänkt.Så där en 1000 m fel...

RSS 2.0