Shorthandtisdag

Tisdagsträningarna fortsätter med sitt lite softare system nu på sommaren. 7 båtar var med i dag. Eddie och jag fortsätter med shorthandträning och i dag körde vi även med spinnaker. Resultatet var lysande! Vi lyckades bra med alla manövrar och skulle ha vunnit om vi inte hade varit så lata. Vi orkade aldrig koppla om spinnakern utan väntade in i hamnbassängen och slog innan vi satte spinnaren för andra gången. Blink satte tidigare och kunde därmed gå om oss och hålla ifrån hela vägen in. Även om vi tog meter för meter i slutet så hann vi inte i fatt och blev därmed slagna med en båtlängd.
Riktigt rolig segling var det i alla fall.
Nu är det semestersegling som gäller ner till Råå där båten skall vara kvar fram till Ven Runt.
   

Kite

Var nere vid hamnen och såg då alla kitesurfare. Ser otroligt roligt ut. Måste se till att prova en dag.
Lite bilder så länge:Tisdagsträning

På tisdag är det dags igen för lite tisdagsträning. Förra tisdagen körde vi med bara Eddie och jag själv. Spinnakern hoppade vi över då vindarna var ganska kraftiga. Men vi hade en trevlig segling mot Millan och Svea där vi och Svante på svea kom i mål exakt samtidigt. Nu hade tyvärr sydbojen givit sig av så var vändningen var blev lite si sådär.
Men trevligt var det. Vi syns på tisdag.

Back in town

Så var första semesterveckan i Sapira avklarad med ett utmärkt resultat. För att vänja besättningen la vi upp rutten i små etapper, Halmstad - Haverdal - Falkenberg - Varberg. Falkenberg - Varberg blev längst på vägen upp med ca 3,5 timmar. I Varberg landade vi perfekt intill Galten, ett vikingaskepp, och med gångavstånd till fästningen som var resans huvudmål. Efter två nätter i VBG skulle vi egentligen åkt hemåt men väderprognosen sa något annat - Kuling(15,8 m/s som mest...). Så vi gled bara över till Getterön i stället och inväntade bättre vindar. Så när prognosen sa 7-11m/s nodväst/väst så gav vi oss av neråt ( med viss tvekan från Anna ). Två rev i storen och lite olika storlek på rullfocken gjorde hemresan helt ok trots bitvis mer än 10 m/s. Vidar(4) som på de första etapperna var lite blek hade nu vant sig och var på ett strålande humör. Isac däremot, som hela tiden innan klarat sig bra, var lite övermodig när han la sig nere i båten och läste Kalle vilket också straffade sig med en lite blekare nos än vanligt ett tag.
Vi gjorde riktigt bra fart och toppade på 10,10 knop ner för en av de rätt stora vågorna. Resan Varberg - Haverdal tog ca 5 timmar. I Haverdal stannade vi och bytte ut lite besättning då vindarna skulle öka ytterligare så Eddie gjorde mig sällskap på sista biten hem. Tack för hjälpen Eddie!
Båten funkade utmärkt som bobåt för oss fem och nu blir det lite vila och marinfestival i Halmstad och sen beger vi oss söderut där båten sen skall få vara kvar tills Ven runt.

Navigatören, tillika Fenderkapten och Sovkapten, har full koll.

Falkenberg by night.

Bästa läget i Varberg?

Om man sticker upp huvudet över kajkanten när det blåser kuling så blir man blöt..

En gymnast sitter inte som vanliga människor..


          

Semester!

I morgon packar vi in familjen och seglar i väg. Blir borta en vecka eller så.

Det behövs och skall bli riktigt skönt.


Sjaelland Runt

Pojkarna i Banner 30:an PUH  var nere och körde Sjaelland Runt förra helgen. En andraplacering men tyvärr var det bara två som tog sig i mål i deras klass. Räknar man i stället alla på den lilla banan så blev placeringen 3:a av 29 startande vilket är betydligt mer imponerande. Bilder och rapport. Finns det Uno?
Resultat  

   

GR slutresultat

Det gick som sagt inget vidare för Novorna i GR. Vizage tog sig förbi Novaleccol och landade på 73:e plats. Novalecool blev 75 av 77 som gick i mål. Vizage var 25 timmar efter segraren i klassen en swede 55 (från finland).

Gotland Runt

Det går inget vidare för Novorna i årets GR. Vid Hoburgs Grund ligger Novalecool med Håkan Brännlund som 64 och Vizage med Fredrik Björklund som 68. 87 båtar startade i klassen. 
Resultat

Uppdate: Novalecool 52:a och Vizage 55:a vid Gotska Sandön.

RSS 2.0