Strategi/tur?Långt bort från allaAtt vara Novaseglare när prognosen är 0-2 m/s är ungefär som att ge upp redan innan start. Vår tanke med kappseglingen i går var mest att ta en trevlig tur i det fina vädret. Anna och Vidar följde också med. Vidar under protest dock men med en bärbar DVD och Star Wars med sig så¨gick det bra. Men under starten och början av seglingen var han måttligt intresserad då det bara var varmt och knöligt med flytväst.
Vi kom iväg ungefär på rätt tid men tappade direkt på de andra båtarna. Vi är helt enkelt underriggade i de här vindarna. När alla (med några få undantag, www.swe595.se tex ) gav sig av innåt försökte vi gå rakt ut för att hitta lite vind. En strategi som visade sig vara mycket bättre än vad vi någonsin föreställt oss. I stället för lite extra krusningar som vi hoppats på så mötte vi ett lågtryck med vindar på 5-6 m/s. Gissa om det var en nöjd besättning som såg seglen fyllas samtidigt som de andra båtarna låg kvar i bleket. 
Snabbt kom vi upp från en hopplös position där bak till att vara bland de första båtarna där fram. Spinnakerrundan hem gick helt ok. Åt Gottfridsson och Stellan var det inget att göra åt. Men Swe 595 kunde vi gå om och nu var bara Kroon framför oss och en pallplats. Hade det inte varit för att Kroon inte ville gippa spinnakern utan istället plockade ner den så hade vi aldrig kommit om men nu kunde vi glida i mål några meter före trots en del pyssel med spinnakern i slutet. Vi fick spegelvinden från Kroon i den och den snurrade sig runt förstaget.
I alla fall blev det en tredjeplats och en utmärkt avslutning på vårseglingarna. Vidar som redan innan seglingen hade bespetsat sig på en tennmugg ( Han fick en med sig förra gången han var med också). Fick ta emot en ny mugg för vår tredjeplats. Lyckan var sedan helt fullkomlig när han även fick jackpot priset för dagens yngsta kappseglare (6 år).


Nöjd!


Grabbarna grus seglade egen båt på jolleseglingen och var mycket nöjda med vindarna i slutet som hade gett dem ordentligt med fart. Helt nöjda var de också med Daniels film från gårdagen.. 

Segling x 2

Då Isac hade lite feber och inte kunde segla så fick det bli så att Axel först gastade hos mig och jag sen hos honom. Båda var roliga seglingar.
Tisdagsseglingen var otroligt jämn de första sex båtarna kom in inom mindre än 1,5 minut och mellan 2:an och sexan skiljde det 40 sekunder. Oturligt nog var det vi som kom sist i den gruppen och blev sexa. Tomas och Co lyckades gå förbi på mållinjen och slå oss med 2 sek och If:en höll i från med 5 sek. Bara en liten bättre spinnakersättning och vi hade varit två båtar fram...
I alla fall fall är det otroligt roligt att ligga med och slåss i toppen gång efter gång.
Seglingen med Fevan var också kul. Den kändes riktigt bra även med mig och Axel ombord. Även om det blåste ganska lite så stack den iväg så fort den kom en pust. Lite mera vind och det kan bli riktigt roligt.
   

2 blir 1

Axel och Isac har bestämt sig för att segla i samma båt i stället för att segla var och en för sig. Så nu är en optimist och en Zoom 8 till salu och en RS Feva inhandlad.
I går var det premiärtur och det var två mycket nöjda seglare som kom i land efter några timmars testande.
Och det är klart det när man har fått en riktig båt att sitta i med stor, fock och egen gennaker på peke...Testa en stund så att ni känner er säkra i båten innan ni börjar köra med gennaker tyckte jag. 20 min senare såg det ut så här:Men jag hade ju gjort samma sak....Så här skall det se ut sen när de har fått upp farten:
Ser onekligen rätt kul ut!

Fragancia cup

Blev mycket bättre än vad vi trodde. Med svaga extremt kluriga vindar var vi ganska övertygade om att vi skulle hamna ganska långt bak i fältet men när resultatet kom så visade det sig att vi seglat ganska ok ändå. En 5:e plats i det fältet och med de vindarna är bra. Extra intressant tycker jag att det är att vi i första racet slår en splitterny first 35:a med 6 minter på seglad tid! Vi var före dem i mål. Skiljer 0,17 i lys(srs)... I andra slår de oss med några sekunder på seglad tid.
Bra jobbat av alla våra nybörjargastar som var med. Tack för hjälpen! 

Roligare med vind än utan!

Förra tisdagen blev en smärre katastrof för oss med en 12:e plats av 21 båtar. Ingen vind och vi stod bara och guppade upp och ner. I går var det vind igen och då var vi med i matchen. Vi landade som 4:e båt av 23 vilket får anses som helt godkänt. På korrigerad tid var vi tom 3:a. Totalt sätt en bra segling även om spinnakersättningen tog väl lång tid och nog kostade oss 3:e platsen. Annars en bra kryss med god fart och en mycket bra spinnaker bog med farter på 8,5 knop på GPS:en (loggen är sönder - ny på väg). 
På första resultatlistan fick vi en OSC vilket sen visade sig vara fel. Båten bakom oss startade på 09.44 och vi på 08.44 så man hade sett fel och gett oss en tjuvstart. Men det ordnade sig till slut och vi fick vår 4:e plats
Kul segling i alla fall! Tack alla gastar.

    

Så som vi vill ha det - med konkurrenterna bakom. Joel vår nyaste gast har full koll på spinn vilken han körde kanon i går. 

Årets Optimist på blocket!

 

Optimistjolle

Sökresultatet  |  Nästa »
Säljes av J. Olle. Insänd 4 juni 23:37. Ta bort, ändra, förnya din annons.
   
 
Klicka för att se nästa bild
 
Pris: 249:- Längd: 7 fot Härnösand: Visa var
Båttyp: Segelbåt

Optimistjolle / Pessimistjolle säljes!

Jag har beslutat att sälja min fina seglarjolle pga tidsbrist och tappat intresse.

Det rör sig alltså om en optimistjolle i mahognyplaywood med potential.

Småfix finns för den händige, ev. kan den behöva bottenmålas. Visst läkage finns, men det är självlänsande då man fått upp farten.

Båten måste bort pga platsbrist.

Segel samt roder medföljer vid snabb affär, centerbord och babord saknas.

Måste ses och provseglas, medtag egen flytväst. Simmkunnighet är en nödvändighet.

Säljes till högstbjudande / skänkes. Inga skambud!

Endast seriösa gör sig besvär.

Maila för fler bilder.

// J. Olle

Ta med kortlek..

Förra tisdagen gick hyfsat med en 5:e plats av 18 båtar. Kul när de första nio båtarna kommer inom 3 minuter. Det var gott om båtar i gattet på väg in. Tyvärr var väl vindarna inte riktigt av den kaliber som vi behöver även om de var mer än de <3 m/s som vi startade på. Morgondagens segling lär dock bli ännu långsammare. Prognosen just nu är på 0-1 m/s....  

RSS 2.0