Strategi/tur?Långt bort från allaAtt vara Novaseglare när prognosen är 0-2 m/s är ungefär som att ge upp redan innan start. Vår tanke med kappseglingen i går var mest att ta en trevlig tur i det fina vädret. Anna och Vidar följde också med. Vidar under protest dock men med en bärbar DVD och Star Wars med sig så¨gick det bra. Men under starten och början av seglingen var han måttligt intresserad då det bara var varmt och knöligt med flytväst.
Vi kom iväg ungefär på rätt tid men tappade direkt på de andra båtarna. Vi är helt enkelt underriggade i de här vindarna. När alla (med några få undantag, www.swe595.se tex ) gav sig av innåt försökte vi gå rakt ut för att hitta lite vind. En strategi som visade sig vara mycket bättre än vad vi någonsin föreställt oss. I stället för lite extra krusningar som vi hoppats på så mötte vi ett lågtryck med vindar på 5-6 m/s. Gissa om det var en nöjd besättning som såg seglen fyllas samtidigt som de andra båtarna låg kvar i bleket. 
Snabbt kom vi upp från en hopplös position där bak till att vara bland de första båtarna där fram. Spinnakerrundan hem gick helt ok. Åt Gottfridsson och Stellan var det inget att göra åt. Men Swe 595 kunde vi gå om och nu var bara Kroon framför oss och en pallplats. Hade det inte varit för att Kroon inte ville gippa spinnakern utan istället plockade ner den så hade vi aldrig kommit om men nu kunde vi glida i mål några meter före trots en del pyssel med spinnakern i slutet. Vi fick spegelvinden från Kroon i den och den snurrade sig runt förstaget.
I alla fall blev det en tredjeplats och en utmärkt avslutning på vårseglingarna. Vidar som redan innan seglingen hade bespetsat sig på en tennmugg ( Han fick en med sig förra gången han var med också). Fick ta emot en ny mugg för vår tredjeplats. Lyckan var sedan helt fullkomlig när han även fick jackpot priset för dagens yngsta kappseglare (6 år).


Nöjd!


Grabbarna grus seglade egen båt på jolleseglingen och var mycket nöjda med vindarna i slutet som hade gett dem ordentligt med fart. Helt nöjda var de också med Daniels film från gårdagen.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0