Tisdagspremiär!!

Så var det då äntligen dags för premiär!
Kanonväder hade vi fått också - Strålande sol och vindar mellan 5- 10 m/s. Perfekt Novaväder alltså. Vi gick också riktigt bra. Första benet pendlade vinden mellan 110 - 130 och vi var inte helt säkra på om vi skulle upp med spinnakern eller inte men valde att avstå. Jämfört med båtgrannen som satte spinn så förlorade vi ingenting så det var nog ett bra beslut. Kryssen sedan gick superfint ända tills jag sa till Eddie att spänna upp fockfallet. Då gick shacklet av! och hela focken rasade ner. Snabbtänkta gastar löste det hela ganska snabbt genom att plocka ner och sedan hissa igen med hjälp av spinnakerfallet men vi tappade ändå många minuter innan vi var i full fart igen. Halvvinden in sedan hade vi fin fart hela vägen. Sista 300 meterna är ändå det som vi var mest nöjda med. Hirkum och CB66:an låg i lovart om oss. CB66 seglade förbi men tack vare ett aktivt segeltrim lyckades vi segla ifrån Hirkum och också ta oss förbi CB:n igen.
Till slut blev det en 5:e plats av 14 båtar. Vi var 3,5 minut efter vinnaren så utan trasslet med focken så hade vi nosat på topplaceringen.       
Gastarna var grymma i går både de nya och de med lite rutin så det ser bra ut för framtiden. 

Vi hade två riktigt duktiga fotografer på båtarna i går. Bilderna nedan på oss kommer från Daniel Stenholm.
Fler bilder från honom finns på http://danielstenholm.se/segling/2009-05-12/ 

Marcus Frost satt på Stellans båt hans bilder finns här: http://www.flickr.com/photos/8520763@N05/sets/72157617992886385/show/
Coola gastar i solglasögon - får nog önska mig ett par också....Så här skall det INTE se ut.Vår fd elitgymnast( bra med sådana ombord) Eddie hämtar ner fockfallet.

Och Johan på Libell då undrar någon? Jo tyvärr hade vi inget så bra teleobjektiv så att det gick att få honom på bild där långt, långt bak ;-)

Stort TACK till alla gastar och tävlingsledningen.


Kommentarer
Postat av: Johan Sölve

Bra jobbat! Njut så länge du kan, we'll be back... :-)Tack för tipset om bilderna!

2009-05-13 @ 13:25:31
URL: http://macsolve.posterous.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0