4,3,2.....

Serien ovan känns rätt ok....
Supertrevlig segling i går med vackert väder och många båtar. Familjen Danielsson stod för många segel i hamnen i går med Isac i Optimist, Axel i Zoom och så Saphira.
På det hela taget så var det en mycket lyckad segling där vi gjorde det mesta rätt. Vår vanliga besättning gästades i går av Anders, en expresseglare utan båt för dagen, vilket var en trevlig förstärkning.
Kryssen gick helt enkelt väldigt bra och trots den bitvis mycket svaga vinden (2 m/s) så lyckades vi hålla både fin höjd och fart jämfört med övriga båtar. Vi rundade som 5:e båt och satte spinn på ett mycket bra sätt. Det bara rasslade till och så var den uppe. Då var kapten nöjd med sina gastar!! Efter länsen så hade vi gått förbi och låg nu på 2:a plats vid rundningen med bara Hirkum före oss. Jag trodde dock att vi skulle klara att sträcka hela vägen in med spinnaker och beordrade en gipp och ingen nedtagning. Tyvärr vred vinden och det var bara att snabbt plocka spinn vilket gick ok men vi hade tappat en placering till Bumerang 32:an (som åter igen startade på fel lys...) och tappat mark fram till Hirkum samtidigt som vi blev omseglade av Mummen (som väl hade sitt önskeväder...).
Framme vid piren hade vi tagit in någon meter men inte så mycket mer men vi satte spinn igen och kunde nu gå förbi B32:an och hamnade jämsides med Hirkum. Vid sista rundningen in mot mål valde Hirkum att plocka spinn. Då vi låg i lä bakom H så hade vi inte haft en chans om vi plockat spinn så vi chansade på att behålla den och chansningen gick hem! Vi gled sakta med säkert i från och kom några meter före i mål. Gött!

Jackpot priset gick i går till Johan som tyckte att han hade fått för mycket snäckor på kölen borta i Grötvik och valde att skava av lite på sandrevet utan för hamnen.....

Stort TACK! till gårdagens gastar Christian, Eddie, Ola och Anders.  

Kommentarer
Postat av: Johan Sölve

En fåra i sanden

http://hass.forum24.se/hass-post-65.html

2009-06-17 @ 14:48:12
Postat av: Johan Sölve

Grattis förresten! Tvåa - inte illa!

2009-06-17 @ 14:48:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0