Tylön Runt 2009

Så var det då dags för den anrika tävlingen Tylön Runt. Det var kanske inte Nova väder direkt men med ett fantastiskt väder i övrigt så gick det att stå ut med vindarna också. Kryssen ut till ön var, trots att vindarna inte var mer än 2-4 m/s, ganska rolig. Vi låg och slogs med expresserna och Johan i Libell hela vägen ut och rundade bojen som sådär 5-6 båt.
Direkt vid bojen kunde vi sätta spinn och hålla den hela vägen i mål. Vindarna ökade sakta och i slutet låg de på runt 5-6 m/s och vi fick äntligen lite fart i båten. Jag hade inga större förhoppningar om resultat i den svaga vinden men vi slutade faktiskt på en 6:e plats av 25 båtar endast 6 sekunder från 5:an så vi var mycket nöjda med det.
Jag vill gratulera fam. Thorbjörnsson i Expressen 1010 som gjorde en kanonsegling och landade på 4:e plats endast slagna av lättvindsfantomer. Vinnare blev Lasse och Co i Hirkum som jag hade tippat som vinnare i den svaga vinden. Grattis även till er. 


En viss nova vid Tylön

Eddie hade nackspärr vid målgång men så stod spinnakern fint också.

Stort tack till funktionärer och andra som gjorde seglingen och eftermiddagen till en superlyckad tillställning.

Kommentarer
Postat av: Blur

Ser ju kanon ut. Grattis!!!



Saknar henne i bland...

2009-07-07 @ 22:16:34
URL: http://www.blur.se
Postat av: Leif

Tack Peter



Vi är supernöjda med henne. Vi börjar hitta farten i båten nu även när det inte blåser så mycket vilket är kul. Nu kommer vi upp till Göteborgstrakten om en vecka eller så och stannar till Tjörn Runt.

2009-07-08 @ 07:25:36
Postat av: Daniel

Hej Leif,

Ska ni segla Tjörn Runt? Säg till om du behöver en gast till det...



/Daniel

2009-07-10 @ 00:31:36
URL: http://www.swe595.se
Postat av: Leif

Japp! Vi skall göra ett försök bland kobbar och skär. Som det ser ut nu så är det fullt men ändrar det sig så kommer jag tillbaka.

2009-07-12 @ 12:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0