Fuktigt värre

Gårdagens tisdagssegling blev varierad om man säger så. Från svaga vindar och sol till ösregn, åska och piskande segel. Vi seglade med rullen då jag inte hade hunnit fixa väck den och det märktes en del på farten men vi kom ändå iväg ganska bra och plockade båt efter båt. Efter första rundningen gick spinnakern upp och vi hade en vinkel på ca 130-140 och gick relativt bra. Sen kom molnen, lite regn och vinden vred till 90 grader så vi plockade spinnakern. Nu kom det riktiga regnet och sen också åska och hård vind. Många gav nu upp och gick in mot land. Vi fortsatte enligt principen - Broacha - lova, broacha - lova tills det värsta lagt sig. Vi såg inte många meter framför oss men fortsatte på känsla och när vi kom ut ur ovädret låg vi perfekt med 50 m till märket...
Vi rundade och då vi var lite osäkra på om ovädret skulle komma tillbaka så satte vi inte spinnakern utan gick i mål med saxade segel. Placeringen blev 4 av totalt 18 deltagare. 

Stort tack till gårdagens genomsura men glada gastar.

   

Kommentarer
Postat av: Johan Sölve

Oj, blev vi fyra...! Glömde kolla men trodde absolut inte det gick så bra.

2008-08-20 @ 12:26:56
Postat av: Leif

Hirkum som låg precis före oss dlev diskade för att de inte gick tillbaka tillräckligt efter en tjuvstart. Eventuellt blev vi tom 3:a då det ser lite konstigt ut i listan. Den H-båt som i listan står som 2:a och som körde utan spinn har en tid som är 4 minuter snabbare än den H-båt som kom precis efter oss och som körde med spinn? Men det kanske stämmer.

2008-08-20 @ 14:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0