Följa John (Svante)

Var kanske inte det smartaste draget i går. Tävlingsledningen hade bytt riktning på banan mitt i uppladdningen vilken några av oss helt hade missat så vi gjorde som vi brukar. Följde efter Svante han har alltid rätt. Men nu hade Svante fel....och vi...och X99 och någon till. Så det var egentligen bara 2 båtar som körde åt rätt håll och vi gratulerade Daniel till den första pallplatsen. Tävlingsledningen meddelade dock att eftersom inga protester hade lämnats in så var den ordningen man kom in i också tävlingsresultatet. Så vi blev 3:a och Daniel får fortsätta jaga sin pallplats. Men det var nära Daniel!!
Annars var det rätt bralligt där ute. Loggen har lagt ner så därför var det svårt att veta även vindhastigheten då den räknar med loggen men runt 12-14 när det blåste som mest är nog ingen dålig gissning. 
De första surfarna på väg ner från grötvikshållet var nog uppe i sådär 12-13 knop snitthastigheten på gps:en var uppe över 10 knop.
Vi fegade ur och körde inte med spinn vilket kostade oss andraplatsen. Stefan på X99:an vågade och kunde dra ifrån de sista metrarna. Det är häftigt att se en X99 med spinn i hårdvind. De glider på som bara den men de hade några dippar som såg rätt luriga ut och kunde ha resulterat i något annat än en andraplats...Bra kämpat Stefan.

Stort tack till gårdagens gastar. Speciellt Anna och Niclas från 1010 som hoppade med i sista sekunden.

Här kommer lite bilder från Daniel på oss.   Kommentarer
Postat av: Peter Gustafsson Skallkroken

En liten tacke.

Jag har länge gott och funderat på hur Vi kan få igång ett större forum för oss villiga seglare som känner att Vi hitta fler lika sinnade seglare.Kan man samköra fler bloggar med varandra?

Vi är ett gäng i Lövstaviken, Falkenberg, Skallkroken, Grötvik, HSS som Vill lite till när det gäller segling.Vi har ett gemensamt mål och det är att få ut fler på vattnet.

Jag TROR att Vi kan hitta fler med hjälp av Ert skrivande och plåtande på havet.Kan man köra en gemensam sida där vi knyter ihop våra (era) bloggar.

Är Facebook ett alternativ? (trodde det var en junnis sida).Finns det möjlighet till ett litet möte i höst och snacka ihop oss för att sjösätta ett större forum.- "Sjöstjärnan har fem ben.

Tänk Lövstaviken,FalkenbergSS, Skallkroken, Grötvik, och HSS.

En gemensam seglingssektion som lägger upp kalendern tillsammans och kanske en lite Cup som får oss alla att kör till våra hamnar.//pg

Bara en tanke som kan bli verklighet

2009-09-24 @ 08:30:07
Postat av: Leif

Idén om en gemensam Cup tror jag är utmärkt. Avstånden mellan klubbarna är helt ok. Det skulle kunna dra lite båtar utan att det blir för stor apparat av det hela att frakta båten.

Har Falkenbergarna något officiellt race?

En koppling mellan bloggar och hemsidor är även det en god idé. Finns det några aktörer i Falkenberg/lövsta?

2009-09-24 @ 09:20:51
Postat av: Peter Gustafsson Skallkroken

Japp.

dom är en flotta på 10-15 båtar som gör upp på Onsdagarna.//pg

2009-09-24 @ 09:54:01
Postat av: Anna 1010

Tack Leif, det var en upplevelse att få segla en förväxt Express i hårdvind!

// Anna

2009-09-24 @ 21:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0