Back in town

Så var första semesterveckan i Sapira avklarad med ett utmärkt resultat. För att vänja besättningen la vi upp rutten i små etapper, Halmstad - Haverdal - Falkenberg - Varberg. Falkenberg - Varberg blev längst på vägen upp med ca 3,5 timmar. I Varberg landade vi perfekt intill Galten, ett vikingaskepp, och med gångavstånd till fästningen som var resans huvudmål. Efter två nätter i VBG skulle vi egentligen åkt hemåt men väderprognosen sa något annat - Kuling(15,8 m/s som mest...). Så vi gled bara över till Getterön i stället och inväntade bättre vindar. Så när prognosen sa 7-11m/s nodväst/väst så gav vi oss av neråt ( med viss tvekan från Anna ). Två rev i storen och lite olika storlek på rullfocken gjorde hemresan helt ok trots bitvis mer än 10 m/s. Vidar(4) som på de första etapperna var lite blek hade nu vant sig och var på ett strålande humör. Isac däremot, som hela tiden innan klarat sig bra, var lite övermodig när han la sig nere i båten och läste Kalle vilket också straffade sig med en lite blekare nos än vanligt ett tag.
Vi gjorde riktigt bra fart och toppade på 10,10 knop ner för en av de rätt stora vågorna. Resan Varberg - Haverdal tog ca 5 timmar. I Haverdal stannade vi och bytte ut lite besättning då vindarna skulle öka ytterligare så Eddie gjorde mig sällskap på sista biten hem. Tack för hjälpen Eddie!
Båten funkade utmärkt som bobåt för oss fem och nu blir det lite vila och marinfestival i Halmstad och sen beger vi oss söderut där båten sen skall få vara kvar tills Ven runt.

Navigatören, tillika Fenderkapten och Sovkapten, har full koll.

Falkenberg by night.

Bästa läget i Varberg?

Om man sticker upp huvudet över kajkanten när det blåser kuling så blir man blöt..

En gymnast sitter inte som vanliga människor..


          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0