Strömt

Ett av det mest problematiska förhållanden som vi har på tisdagsseglingarna är när det blåser rakt ut. Det innebär att man skall kryssa sig tillbaka upp för Nissans utlopp. Motvind och motström och en smal passage gör det till ett delikat problem. Det gäller att hela tiden hålla farten uppe och att visa så lite av sidan mot strömmen som möjligt. Hamnar man lite fel tappar man direkt. Igår när vi seglade hem så var det precis de här förhållanden och vi uppmätte då en ström på ca 2 knop.
299708-70
Strömt!

299708-71

Hastighet genom vatten - 3.84kt
Hastighet över grund - 1.92kt

Kommentarer
Postat av: PG

Ett bevis på att mindre båtar klarar sig bättre på målrakan i Halmstad under Tisdags seglingarna.
Gör en förändring till nästa år med att ordna mål gången ute tillhavs och Vi kommer alla med stolthet smaka på segern istället för att snacket skall gå på bryggan att fel båt vann.
Se detta som ett förslag och en pungt som kan tänkas på tills nästa Tisdags segling draring 2008.
//pg

2007-09-28 @ 11:29:31
Postat av: Leif

Det är alltid fel båt som vinner ( utom om vi skulle råka göra det...) och antalet gånget vi har den här situationen är inte många. Dessutom kräver målgång till havs en helt annan apparat vad det gäller funktionärer. Som det är nu så kan vi klara start och mål med hjälp av en person. Så jag tror inte att någon förändring i det avseendet är aktuell.

2007-09-28 @ 12:57:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0